Omgeving

Hieronder een aantal activiteiten die in de omgeving te doen zijn

Omgeving

Weer; Met een warm mediterraan klimaat is het er het hele jaar door aangenaam, met temperaturen in de lente en het najaar van ca. 20 °C . Zomers tussen de 25°C en 30°C. Door dit klimaat is er een prachtig afwisselend landschap ontstaan. 

El Peñon de Ifach; De 'rots van Calpe' is ca. 332 meter hoog en een herkenningspunt aan de Middellandse Zee. De naam stamt af van de vroegere benaming 'Noordelijke (Ifach) Rots (Peñon)' die werd gebruikt om deze van zijn broertje (rots van Gibraltar) in het Zuiden te kunnen onderscheiden. De Peñon de Ifach is een massieve kalkstenen rots, die uit de zee omhoog komt en met land verbonden wordt door resten van deze rots. Er zijn verschillende zeldzame planten, die enkel op deze plaats voorkomen. Ook zijn er meer dan 300 soorten dieren te vinden en het is een nest- en rustplaats voor verschillende vogels. 

De gemeente Benissa; is rijk aan monumenten, het historisch centrum lijkt wel een openluchtmuseum. Samen met Altea, Calpe en Teulada maakte het deel uit van een gebied, waarvan Roger de Lauria ooit heer en meester was. Door de eeuwen heen werd het dorp meermaals aangevallen door Barbarijse zeerovers. De bevolking, sterk verspreid over het platteland, bleef islamitisch maar in de dorpskern vestigde zich de christelijke bevolking. Met de uitwijzing van de moren in 1609, bekeerde de bevolking zich tot het christendom. De Moorse invloeden zijn dan ook zeker terug te vinden.

Watersporten; De Middellandse Zee is een ideale plek om te leren duiken of te genieten van het natuurschoon op- en onder water. Er bevinden zich meerdere duikscholen waar je alle certificaten voor het duiken kunt behalen. Verhuurmogelijkheden van jetski's, subboards, kano's en diverse bootjes zijn ook zeer nabij.

Mountainbike / wielrennen; Veel prof en semi prof renners trainen in deze omgeving tijdens de wintermaanden. Er zijn diverse fiets verhuurmogelijkheden.

Wandelen; Indien je een liefhebber bent van wandelen, dan ben je hier op de juiste plek. Er gaan wandelingen langs de mooie stranden en baaien, maar ook door echte Spaanse dorpjes. Er is keuze uit een makkelijke wandeling langs het strand of een uitdagende bergwandeling. De beste periode van wandelen is tussen oktober en mei. 

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen hier te doen, te denken valt aan het bezoeken van diverse watervallen, grotten, pretparken etc. Voor meer informatie staan we je graag te woord.